T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Uluslararası Şehit Mehmet Karaaslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

BİR BİLENLE BİLGE NESİL KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Genç  Memur-Sen' in  ikinci dönem başlayan " Bir Bilenle Bilge Nesil" adlı  kitap okuma ve kompozisyon yazma  etkinliğine Şehit Mehmet Karaaslan Uluslararası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  olarak 12 öğrencimiz ile katıldık.  Öğrencilerimize  Sezai Karakoç'un "Diriliş Amentüsü" ,  Yavuz Bahadıroğlu'nun "Malazgirt'te Bir Cuma Sabahı" , Sadettin Ökten'in "İçimde Bir AVM Var" , Nurettin Topçu'nun " Yarınki Türkiye" adlı eserlerini  okuttuk ve öğrencilerimizle  bu kitapları Edebiyat Öğretmeni Harun Aydoğdu rehberliğinde  değerlendirdik. Değerlendirme  sonrasında  kompozisyon yazım sürecine geçtik.

Ayrıca yarışmaya katılan öğrenciler adına Genç Memur-Sen,  fidan dikimi gerçekleştirdi ve okulumuz Müdür Yardımcısı Durmuş Çelikten bu fidan dikimine katılım sağladı. 

Bu yarışma ile topraklarımızı yeşillendirmeyi  amaçladığımız kadar gençlerimizin zihin ve gönül bahçelerine milli ve manevi tohumlar ekmeyi kendimize görev edindik. Hepimiz biliyoruz ki gençlerimiz bugünün fidanlarıdır, milli ve manevi olarak beslenirlerse bu fidanlar ileride büyük bir çınar haline gelecek ve geleceğin mimarları olacaktır.  " Bir yıl sonrasını düşünen buğday eker, on yıl sonrasını düşünen ağaç eker, yüz yıl sonrasını düşünen ise insan yetiştirir." sözünü kendimize şiar edinerek gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe katılan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Sözlerimizi Necip Fazıl'ın sözleri ile tamamlıyoruz:

"Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik...

 'Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!' şuurunda bir gençlik...

 Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının,evinin, kalbinin dâvacısı bir gençlik...

'Kim var?' diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert 'Ben varım!' cevabını verici, her ferdi 'Benim olmadığım yerde kimse yoktur!' fikrini besleyici bir dâva ahlakına kaynak bir gençlik..."

11-06-202111-06-202111-06-202111-06-202111-06-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.06.2021 - Güncelleme: 11.07.2023 17:48 - Görüntülenme: 284
  Beğen | 3  kişi beğendi