T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Uluslararası Şehit Mehmet Karaaslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Biz Müslümanız

Biz Müslümanız...

Adeta bir terör robotu olan Brenton Tarrant'ın Yeni Zellanda'da camide ibadet eden Müslümanlar'a düzenlediği saldırıda 50 masum şehit oldu. Katil Tarrant'ın vermiş olduğu mesajlar aslında onun üretilmiş bir terörist olduğunu ortaya koyuyordu. Batı'da İslam hakkında yapılan dezenformasyonlar gösteriyor ki Müslümanları yanlış tanımak ve tanıtmak organize bir iştir. Ancak tarihi süreç içerisinde Müslümanların tarihinde onurlu bir şekilde "Ben Müslümanım" diyebileceğimiz sayısız uygulamalar mevcuttur. Birkaç tanesine göz atalım isterseniz:    

Ben Müslümanım!

Karşımdaki insanla tanışırken bile ona dua eden bir hassasiyete sahibim. "Selamün aleyküm" benim şifremdir. Çünkü ben Müslümanım! "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz" diyen bir peygamberim ümmetiyim.

Ben Müslümanım!

622 tarihinde Mekke'den çıkarılan fakat 630 tarihinde Mekke'yi teslim aldığında, şehirde bulunanlara/şehirden kendisini çıkaranlara asla dokunmayan ve onlara "güvendesiniz" diye eman veren ve mütevazi bir şekilde iki rek'at şükür namazı kılan Hz. Muhammed(sav) benim örneğim ve önderimdir.

Ben Müslümanım!

Anahtarları kendisine altın tepsi içerisinde takdim edildiğinde Kudüs'ü emin bir belde haline getiren ve bölgedeki Hristiyanları şaşırtacak seviyede insani muamelede bulunan Hz. Ömer'in izindeyim.

Ben Müslüman'ım!

İlk kıblemizi fethettiğinde bütün farklı din mensuplarına "burada rahatça yaşayabilirsiniz" diyerek teminat veren Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'nin torunuyum.

Ben Müslümanım!

İstanbul'u fethettiğinde, "Hüner bir şehri bünyad eylemekdür; Reaya kalbin abad eylemekdür" diyecek kadar zarif ve naif bir kalbe sahip olan Fatih Sultan Mehmet Han'ın ceddiyim.

Ben Müslümanım!

1478'de Bosna'yı fethettiğinde "Ben ki, Sultan Mehmed Han'ım... İhsan edip Bosna rahiplerine buyurdum ki; Kiliselerinizde korkusuzca ibadet ve memleketimizde korkusuzca ikamet edin. Ne vezirlerimden ne de halkımdan kimse bunları incitmesin ve rencide etmesin. Allah'a, Peygamber'e, Kur'an'a ve kuşandığım kılıca yemin olsun ki, canları, malları ve kiliseleri bana itaat ettikleri sürece güvencem altındadır." diyen Fatih Sultan Mehmet benim ecdadımdır.

Biz Müslümanız!

Fethettiğimiz toprakları ve bölgeleri her daim gönül marifetiyle ihya etmişizdir. Mezalim yaptığımıza asla kimsenin şahit olmadığı dinin mensuplarıyız.

Biz Müslümanız!

Bizi öldürmeye, tamamen yok etmeye niyetlenen ve bu uğurda ta Yeni Zellanda'dan, Avustralya'dan gelen ve Çanakkale'de ölen Anzaklar için "onlar bu topraklarda öldükten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır" diyebilecek kadar hoşgörü sahibiyiz.  

Biz Müslümanız!

Bir halkın asla diline, dinine ve geleneklerine müdahale etmeyen bir anlayışa sahibiz.

Biz Müslümanız!

Bir halkı sömürdüğümüz, bir milletin yeraltı ve yerüstü zenginlerine göz diktiğimiz asla görülmemiştir.

Ben Müslümanım!

Haçlı ordularının geçtiği bölgelerde on binlerce mazlum halkı kılıçtan geçirdiğini biliyorum.

Ben Müslümanım!

Vahşi Batı'nın Müslüman ülkeleri sömürebilmek için onların arasına fitne tohumları ektiğini, sonuçta düşmanlık üreterek insanları birbirine öldürttüğünün farkındayım.

Ben Müslümanım!

Avrupalıların sömürü düzenini tesis etmek ve rahat yaşamak için Afrika'da on binlerce insanı acımasızca katlettiğini biliyorum.  

Ben Müslümanım!

Birilerinin DEAŞ; El Kaide, Boko Haram, Eş Şebab gibi örgütleri finanse ederek İslam dini hakkında olumsuz yargı oluşturmaya çalıştığını biliyorum.

Ben Müslümanım!

Özellikle batılıların dinim ve değerlerim üzerinde ameliyat yaparak son ve ekmel din olan İslam'ı fobik bir hale getirmek istediğinin farkındayım.

Ben Müslümanım!

İslam'ın Avrupa'da ve Amerika'da yükselen bir değer olduğunu tüm dezenformasyonlara rağmen insanların İslam'ı bir kurtuluş yolu olarak gördüklerini biliyorum.

Ben Müslümanım!

Avrupalıların insan hakları, adalet, özgürlük gibi kavramları kullanırken Bosna'da binlerce Müslüman'ı bilerek katlettiğini, buna göz yumduğunu biliyorum.

Ben Müslümanım!

Irak'ta Amerikalıların ve müttefiklerinin binlerce masum halkı, kadın, çocuk, yaşlı demeden katlettiğini, Ebu Gureyb'de insanlık tarihinin en barbar işkence hücrelerini oluşturduğunu biliyorum.

Biz Müslümanız!

El Halil'de, Kudüs'te, Yeni Zellanda'da ve daha pek çok yerde ibadet eden masum Müslümanları öldürenlerin sistematik bir çalışmanın neticesinde ortaya çıktığını ve bunların kesinlikle bilinçli yapıldığını biliyorum. 

Biz Müslümanız!

Mabedlerimizin minarelerinden yükselen Allah'ü Ekber nidaları semavatı ve arzı yaratan Allah'ın büyüklüğünü haykırır. Ve yine o minarelerden sadece O Yüce Yaratıcı'nın önünde rüku ve secde edileceğini anlatan; salaha davet eden ve böylece insanların felaha ulaşabileceğini nida eden çağrılar yükselir.

Biz Müslümanız!

İncitmeyiz, kırmayız, öldürmeyiz...

Biz Müslümanız!

Yaradan'dan ötürü yaratılanı severiz...

Biz Müslümanız, elhamdülillah...

Bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmek, bir insanı diriltmenin tüm insanlığı ihya etmek olduğu inancıyla yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz inşallah...

Çünkü biz Müslümanız! 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.06.2019 - Güncelleme: 12.07.2023 17:12 - Görüntülenme: 444
  Beğen | 10  kişi beğendi