T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Şehit Mehmet Karaaslan Uluslararası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

ETKİN HAFIZA SEMİNERİ

ETKİN HAFIZA.

İnsan hafızası nasıl özelliklere sahiptir? Hafızamızın sınırları var mıdır? Bilim adamları insan hafızasının özelliklerini tespit edebilmişler midir? Ya da ne kadarını ortaya koyabilmişlerdir? İnsan olarak bizler hafızamızı ne kadar tanıyoruz? Hafızamızın tamamını kullanıyor muyuz?

Hafıza teknikleri nelerdir? Ezberlemek bir yetenek işi midir? Bir metni, ayeti veya hadisi ezberlemek kolaylaştırılabilir mi?

İmam Hatiplerdeki öğrenciler ve özellikle Kur’an ve Hadisleri ezberlemek isteyen öğrenciler için hafıza teknikleri ve ezberlemek önem arz eder. Kelimelerin anlamlarından yola çıkarak ezberi kolaylaştırmak ve unutmamak için farklı yöntemler ortaya koyarak bunu kalıcı hale getirmek. Kelimeleri evvela gündelik dille irtibatlandırmak daha sonra hikayeleştirmek ve hafızamıza unutulmayacak şekilde yerleştirmek.

BU ve benzeri konulara kafa yoran ve Mısır gibi bazı ülkelerde hafıza teknikleri üzerine çalışmalar yapan Sümeyye ŞİŞMAN okulumuz öğrenci ve velilerine “ETKIN HAFIZA” başlıklı bir seminer verdi. Katılımcılar seminerde hem eğlendiler hem de hafızamızı etkin kullanmanın farklı yöntemleri üzerinde çalıştılar. Seminer sonunda katılımcılar beyin hücrelerinin çalışarak güçleneceğini ve hafızamızın sınırlarının olmadığını ve dolayısıyla çok çalışmaları gerektiğini öğrendiler.

Yayın: 16.02.2017 - Güncelleme: 16.02.2017 10:12 - Görüntülenme: 1527

Etiketler :